Skip to the content

Hur långt kan man pusha sin kropp för att nå ett uppsatt mål? Supercoachen Eddy, dubbel OS-deltagare i brottning och MMA-fighter, pressar Peter till yttersta gränsen genom brutal träning och hårda krav i Supercoachen och jag – vägen till VM. 

Ett allvarligt skämt som nu blivit verklighet. Contentbyrån Typecast Media har, under artistnamnet Friday Night Tacos, gett ut sin första låt, Land of Opportunity. Vår producent Stefan Spikh, är upphovsman och frontfigur i bandet.

HTS BeSafe AS är ett av Skandinaviens ledande företag inom utveckling och tillverkning av bilbarnstolar och andra trafiksäkerhetsprodukter. I slutet av April hade vi en heldags inspelning i House of Visions studio i Jonsered där vi lyfte fram de nya produkterna iZi Go Modular och iZi Modular.

När Guldäggen delades ut i veckan så belönades H&Ms Close the Loop-kampanj två gånger om i kategorierna Hantverk och Onlinefilm. http://guldagget.se/vinnare/ar/2016/

Föga förvånat stod Forsman & Bodenfors som byrå och tillsammans med H&M och produktionsbolaget Call Boy så skapades en fantastisk film.

Det känns extra roligt för oss på TYPECAST MEDIA då vi fick vara en del i kampanjen när vi producerade flera Behind the scenes-filmer för H&Ms Instagram.

Grattis alla inblandade och ett extra tack till Executive Producer Alexander Blidner för att du tar oss med på såna här spännande äventyr!


/Stefan S

 

Igår var vi vid Ålgårda Vattenkraftverk, strax utanför Kungsbacka, och filmade på uppdrag av Länsstyrelsen. Vi hade även besök av David från Olshumla för att få lite snygga drönarbilder.

Även om vi varit igång och jobbat i mellandagarna så är det först idag vi alla är tillbaka på kontoret. Och vi är taggade för ett nytt år och januari kommer bjuda på många spännande uppdrag. Långt ifrån den gråa utsikt som möter oss från kontorsfönstret idag.

I mellandagarna fanns vi på plats på Liseberg för att filma inför julen 2016. Vi besökte tomten, åkte skridskor, åt brända mandlar, kollade is-show, åkte karuseller - ja, allt som hör julen på Liseberg till. Till vår hjälp hade vi Filip från Tokyo Traffic Jam och massa härliga statister som fick gå runt och mysa medan vi fångade den rätta känslan. Ingen överdrivet svår uppgift i en så vacker och välutsmyckad park som Liseberg. Den största utmaningen var egentligen att hålla händer och fötter varma. 

Peter Jöbacks ”jag kommer hem igen till jul”, är en av Sveriges mest köpta och älskade julskivor. 2015 satte han upp en show med skivan som utgångspunkt och sjöng för fulla hus på Gothia Towers i Göteborg. Snabbt inpå premiären blev vi inkallade för att filma en version på tomtens julverkstad till introt. Ett par dagar senare fanns vi även på plats för att dokumentera den fullspäckade premiärkvällen.

Under hösten fick vi i uppdrag av Kungsbacka kommun att producera 4 filmer för att visa på deras digitaliseringsarbete. Vi valde att producera korta, koncisa filmer där stilren grafik bryter av för att ge en lättsam känsla.

Även om 4 filmproduktioner per automatik innebär mycket jobb, så går det betydligt smidigare om alla inblandade är väl förberedda och taggade för inspelning. Och så var det verkligen med Kungsbacka kommun. Kommunikatör Hanna hade verkligen gjort ett toppenjobb med att casta intervjupersoner. Det resulterade i en kul och kreativ produktion där vi kunde lägga fokus på att vara idérika och experimentera för att få fram en så bra produkt som möjligt.

Intresserad av en företagsfilm?

Har du vägarna förbi Göteborg, får du gärna svänga förbi kontoret så bjuder vi på kaffe. Vi pratar gärna om livet i allmänhet och filmproduktion i synnerhet, och hur vi kan skapa en företagsfilm om just det du vill förmedla till dina kunder eller medlemmar. Välkommen in!

Typecast Media - din kreativa produktionsbyrå i Göteborg

Kontakta oss