Skip to the content

Vi vill önska alla ett gott nytt år!

Skolverket tillhandahåller en gratis utbildning för alla som tar emot elever för arbetsplatsförlagt lärande. Vi fick i uppgift att producera två filmer för att lyfta fram utbildningens positiva effekter samt motivera andra att gå utbildningen. Ena dagen spelade vi in i ett restaurangkök. Andra dagen hade inspelningsplatsen bytts mot en frisörsalong där vi intervjuade Lily som är frisörlärare på Nicolaiskolan i Helsingborg.

Sport och idrott har alltid varit ett stort intresse för oss på Typecast Media och vi har gjort produktioner för bland annat Partille Cup, Göteborgsgirot och Göteborg Open. Ett annat idrottsevenemang som vi producerat webb-TV för i flera års tid är ungdomsturneringen Göteborg Golfcup.

Efter ett par veckors ledighet är vi nu alla samlade på kontoret igen. Vi kickar igång andra halvlek med leverans av kvartalsrapport för IFS och filmning av Göteborgs Golfcup där ungdomar från hela Sverige träffas, lär känna varandra och spelar golf. 

Äntligen har vår nya webbsida lanserats! Det är Webbyrån Webmind i Göteborg som tagit fram en hemsida som är anpassad för att lyfta fram oss och våra filmproduktioner.

Under helgens prinsbröllop sågs Kronprinsessan Victoria bära en klänning ur H&M Conscious Exclusive Collection 2015. Reklaminspelingen för den nya kollektionen, som består av plagg i återvunnet material, ägde rum i London tidigare i vår och ansiktet utåt är skådespelaren Olivia Wilde. Vi producerade en film behind the scenes från den fartfyllda reklamfilmsinspelningen i London.

Vi säger välkommen till vår nya medarbetare Daniel Widfeldt Lomås! Daniel har utbildat sig vid New York Film Academy i Los Angeles och han är en hejare på att filma, redigera och animera. Hon oss kommer han arbeta som videoreporter

Idag har dokumentärserien Entreprenörerna premiär. Ända från start har vi, tillsammans med Anagram och Tokyo Traffic Jam, varit en stor del av produktionen som består av fem delar. I varje avsnitt möter vi en entreprenör som vigt sitt liv åt sina drömmar och som med glöd, passion och vilja byggt framgångsrika företag. I första avsnittet möter vi Bert-Inge Hogsved, grundare och VD för IT-företaget Hogia.

Strax innan påsk slog vi upp portarna till vårt nya kontor inne i Göteborg. Så med Brewhouse och Valhallabadet som grannar huserar vi nu på Åvägen 24 i Gårda. Vi sitter på kontorshotellet Bollhuset tillsammans med ett gäng andra glada företagare. Så kom gärna förbi – antingen för att träffa oss – eller bara för att kolla in våra nya, fräscha lokaler.

Intresserad av en företagsfilm?

Har du vägarna förbi Göteborg, får du gärna svänga förbi kontoret så bjuder vi på kaffe. Vi pratar gärna om livet i allmänhet och filmproduktion i synnerhet, och hur vi kan skapa en företagsfilm om just det du vill förmedla till dina kunder eller medlemmar. Välkommen in!

Typecast Media - din kreativa produktionsbyrå i Göteborg

Kontakta oss