Skip to the content

Årets sommarhit 2016

Ett allvarligt skämt som nu blivit verklighet. Contentbyrån Typecast Media har, under artistnamnet Friday Night Tacos, gett ut sin första låt, Land of Opportunity. Vår producent Stefan Spikh, är upphovsman och frontfigur i bandet. Lyssna på låten HÄR.

Varför en låt?
Nu inför semestern ville vi önska våra kunder, samarbetspartners, vänner och bekanta en glad sommar och vi pratade om hur vi kunde göra det på ett roligt sätt. Eftersom vi jobbar med content marketing vore det roligt att göra något som kunde få spridning. Ett litet sommarexperiment, helt enkelt. Och vi ville utmana oss själva och göra något som inte är vår hemmaplan.
   Musik har alltid varit väldigt viktigt för mig. Min pappa hade ett enormt musikintresse som smittat av sig på mig. När det gäller mitt egna musicerande så har jag alltid närt en dröm om att bli pop-stjärna vilket säkert inte undgått någon i min närhet. Men ganska tidigt insåg jag att jag var bättre på annat och musiken fick bli en hobby och filmproducent mitt yrke. En sommarlåt var det perfekta sidoprojektet.

Vad har ni fått för reaktioner?
Hittills har det uteslutande varit fina reaktioner. Än så länge är det i stort sett bara släkt och vänner som lyssnat på låten, så vi får väl ta det med en nypa salt. De tycker i alla fall att det är en smart idé som går i linje med vår filosofi att ha roligt på jobbet. Så även om många är förvånade över att det blev just en låt så vet de att Typecast Media alltid har något kul på gång.

Vad är era förhoppningar med låten?
Förhoppningarna är att så många som möjligt ska lyssna på låten, tycka om den och dela den i sociala medier. Vår orimligt höga målsättning är att låten ska hamna på Spotifys virala topplista eller Spotifys sommarhits 2016. Sen hoppas vi ju givetvis att lyssnarna ska tycka att det är en bra låt också och inte bara ett kul projekt.

Vad vill ni säga med låten?
Låten har i grunden ett seriöst budskap som handlar om att vi ska stå enade mot ett gemensamt mål. Att vi tillsammans kan skapa en trygg framtid. Pretentiöst, jag vet, men jag tycker att det är viktigt. Den är också en flirt med den stundande EM-turneringen i Frankrike, vilket man kan höra om man lyssnar noga. Men framförallt handlar hela projektet om att skapa en go känsla inför semestern. Huvudkriteriet när jag bad Marcus Sigvardsson producera låten var att den skulle sitta som en smäck i bilens högtalarsystem på väg mot kusten. 

Varför heter ni Friday Night Tacos?
För ett ett par år sedan var det en av våra blivande kunder som, på min telefonsvarare, uppfattade det som att vi hette Tacos media. Sen dess har det varit ett stående skämt hos oss. Så att ha med Tacos i bandnamnet var självklart.

Hur gick arbetet med låten till?
När vi väl kommit fram till att vi skulle göra en låt så nynnade jag fram refrängen i en bastu på Sats efter ett träningspass – jag fick lite konstiga blickar från mina medbastare. Att få till en bra hook i refrängen var viktigt och när den väl satt så kom verserna nästan av sig självt. Att det var vi själva som skulle sjunga var givet, likaså valet av Marcus som producent.

När kommer nästa låt?
Jullåten är faktiskt redan skriven. Vi använder den första låten jag skrev för över 15 år sedan. Den har väntat på ett sånt här ögonblick. Men hösten börjar redan fyllas med spännande uppdrag så det kan hända att jullåten, tro det eller ej, behöver bortprioriteras. Men håll utkik framåt december - kanske dyker Friday Night Tacos upp med ännu en låt.

Vad önskar du mest av allt just nu?
Att vi alla får en helt underbar sommar så att vi kan fylla på med massa energi inför höstens utmaningar. Och att "Land of Opportunity" blir en hit förstås!

Om ni vill hjälpa oss att nå topplistorna så kan du:
- Dela låten från Spotify till dina vänner på facebook. https://open.spotify.com/track/2mT0RHkHnN649msOEkdUyP
För listan "Sommarhits 2016"
- Tipsa spotify om din favoritsommarlåt på twitter @spotifysweden #spotifysommarhits

Info om låten:
Titel: Land of Opportunity
Artist: Friday Night Tacos
Låtlängd: 3:55
Text & Musik: Stefan Spikh
Producent: Marcus Sigvardsson, Marcus Music
Distribution: Spinnup
Finns på: Spotify, iTunes, Amazon, Google Play

undefined
undefined
undefined

Intresserad av en företagsfilm?

Har du vägarna förbi Göteborg, får du gärna svänga förbi kontoret så bjuder vi på kaffe. Vi pratar gärna om livet i allmänhet och filmproduktion i synnerhet, och hur vi kan skapa en företagsfilm om just det du vill förmedla till dina kunder eller medlemmar. Välkommen in!

Typecast Media - din kreativa produktionsbyrå i Göteborg

Kontakta oss